2011. augusztus 19., péntek

Las Vegas 3. nap


Mivel tegnap elég későn értünk haza, ma elég sokáig aludtunk. Persze anyáék korán kelősek. Ők míg mi aludtunk, sétáltak a környéken a villák között. Mikor meg már felkeltünk már a jacuzziban hűsöltek.


Kaja után nyakunkba vettük a várost. Kocsival mindig a Las Vegas Sign mellett haladunk el. Nevettünk is, hogy mekkora turista látnivaló ez, mert mindig nagy a sor. Sőt, limuzinokkal is megállnak itt, hogy a vendégek képet csinálhassanak. Meg esküvők után is csinálnak itt képet. Most viszont nem voltak sokan, szóval mi is megálltunk egy kép erejéig. Szerencsénk volt, mert utánunk máris nagy sor lett.


Ilyen nagy sor lett utánunk

Mára azt terveztük, hogy Bence és én megyünk egyet a NY NY hullámvasúton. A gyerekeknek szánt játéktermen keresztül vezetett az út. Kicsit elszórakoztunk itt. Mondjuk mi csak néztük a többieket, nem játszottunk. Jó sok féle játékgép volt, sokat még nem is láttam máshol. Közben azon gondolkoztam, hogy nem igazságos, hogy itt legálisan elverhetnek a gyerekek is több száz dollárt, de pókerezni meg rulettezni tilos. Lehetne mondjuk limitest játszaniuk, vagy mondjuk 16 felett szülői beleegyezéssel. Ezt csak azért mondom, mert tényleg láttam olyan gyerekeket akik több száz dollárt játszottak itt el, remélve megnyerik az iPad-et vagy MP3-at. Persze erre nem került sor.
A hullámvasútnál szidtam magam, mert nem tettem be a lencsét. Odaadtam anyáéknak a szemüvegem, hogy le ne essen majd menet közben. Sorban állás közben azonban úgy zavart, hogy nem látok, hogy utánuk szaladtam, és visszakértem.
Kb 5 perc várakozás után már fel is ülhettünk a hullámvasútra. Nekem nem volt túl jó élmény. A zuhanás része jó volt, de máshol nagyon nyomta a vállam a biztosító. Velem ilyen még sosem fordult elő. Általában a Bencének szokott ezzel gond lenni. Neki nem fájt azt mondta. Lehet nem húztam le eléggé a karfát így lötyögtem egy kicsit, ezért fájt. Minden esetre ez tönkre tette nekem az élményt, mert nem nagyon tudtam másra koncentrálni menet közben. Amúgy egy menet 14$. Nem túl olcsó.



Anyáékkal a megbeszélt helyen találkoztunk. Közben apa teljesen bezsongott az egyik gyerek játékre. Egy csomó ideig azt néztük, hogy kell. Ilyen ügyességi játék, de átverés. Egy madzagot kell elvágnod. Alapból nagy ügyességet igényel, hogy egyáltalán eltaláld a madzagot. Kb ez is csak századszorra sikerül. Erre mikor eltalálod, akkor sem szakad el a zsinór, mert az olyan erős. Egy kis srác próbálgatta, őt néztük.
Ma sikerült apát rávenni a rulettra. Nem akart úgy játszani, ahol emberrel kell beszélni (nem beszél angolul), a gépekben viszont nem nagyon bízott. Volt egy átmeneti megoldás. Gépen kelett megtenni a tétet, de valójában megy a rulett golyó a pörgettyűben és több ember játszik ugyanazzal az asztallal, csak másik gépen teszik meg a tétet.  A játék úgy nézett ki, hogy apa tette meg mindig azt a tétet, amit a Bence mondott neki. Egy családi kis versenyt rendeztünk ugyanis, hogy ki bír több pénzt nyerni. De mivel nekünk nem szabad, így apa tette meg a mi tétünket. Ez az ötlet kb 1 óra után meghiúsult, mikor kérdezték hány évesek vagyunk. Ugyanis kiszúrtak minket. Mondjuk csoda, hogy nem hamarabb. A nő mondta, hogy 1000 $-ra is megbüntethetnek gyerekenként. Amúgy nagyon köcsög volt, hpgy mondta, most rögtön menjünk ki, mert nem fogja megengedni, hogy kiváltsuk a pénzt. Ez még oké is lenne, de kb annyit nem engedett, hogy megbeszéljük anyáékkal hol találkozunk. Mert apa meg nem bírt rögtön felállni, mert előbb ki kell venni a pénzt, amit betettünk.

Lényege, hogy kimentem Bencével az előtérbe, és ott vártuk apáékat. Viki is mesélte, őt is mindig kiküldték, de neki nem fenygetőztek pénzbírsággal.

Apa viszont jó hírrel jött. Még játszott egy kicsit, és nem az eddigi 1-2 $ tett fel.  Így kb 5 perc alatt nyert 70 $. J A rulettezésünk ennyi volt. Nem tartott sok ideig sajnos. L


NY NY Hotel belülről

Luxor



A Luxor Hotelben egy darabig néztük, ahogy az emberek ilyen videókat csináltak. Ezért fizetni kell természetesen. Vicces volt nagyon. Hogy miket ki nem találnak… J    http://www.youtube.com/watch?v=eD67NzcQs3U

Luxor


Luxor belülről



Délután elmentünk egy bevásárló központba, hogy elverjük a nyert pénzt. Azonban mikor ott voltunk beindult valami tűz riasztó. Mindenki megindult kifelé. Mi nem tudtuk mi van. Egyik eladó mondta, hogy már elege van , mert minden héten ez történik és a vevőknek ki kell menni és rendszerint haza is mennek. Mi is így tettünk.

Luxor




Visszamentünk a Strip. Jártunk az MGMben, ahol az oroszlánok vannak belül. Több helyen is bemondják, meg ki is van írva, hogy milyen vidámok ezek az oroszlánok, mert egy nagy farmon élnek, és itt csak pár órát vannak kb hetente egyszer. 2 oroszlán van mindig a casinoban és napi egyszer lecserélik őket. Durva volt, hogy belül az oroszlán mellett ott ült 2 muki. J






Estére még volt két programunk. Egyik az a vulkán kitörésének megtekintése a The Mirage Hotel előtt. Nekem tetszett, bár nem volt annyira jó, mint a szökőkút játék. De mindenképpen megéri megnézni, mert hangulatos ez is.

A vulkán kitörés

Egyik hotel felső parkolójából szép kilátás nyílt a városra


Majd irány a Fremont Street ismét, hisz itt éjjel van nagy élet. Nagyon jól néz ki a hatalmas, hosszú fény csóva, ami a fejünk felett volt. A hangulat is jó. Élő zene szólt és folyamatosan ment feletted a reklám? játék.

Fénycsóva a Fremont Street-en



Stratosphere Tower a kocsiból fényképezve

Bence fáradtan. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése