2011. július 2., szombat

Szabadság-szobor, Wall St, ESB


 
Mindenképpen olyat akartunk, ami NY nagy nevezetessége. Végül a Szabadság-szobor mellett döntöttünk.  Habár a jegypénztár sorát megspóroltuk a NY PASS-al, de a biztonsági ellenőrzést nem lehetett, ez pedig  1,5 óra sorban állást jelentett.  Anyának valami fém lehet a cipőjében mert a repülőtéren és itt is besípolt.  A hajó megkerülte a szigetet majd pedig letett minket.
Hosszú volt a sor

Már a hajón, úton a Szabadság-szoborhoz




Kicsit megpihentünk itt majd indultunk tovább. A hajó megállt az Ellis Islanden is, ahol szintén kiszálltunk. Itt van a bevándorlási múzeum.






Már reggel sorban állás közben megbeszéltük a következő programot. Biciklizés. A kölcsönző pont ott állt ahol a hajó. Előtte azonban ettünk egy hot-dogot.  A boltok elég gagyik, nincs valami nagy választék. A hot-dog Manhattanben kb 2-3 dollar. NJ-ban mi kaptunk 1,5-ért is.
Eddigi megfigyelésem alapján nagyon segítőkészek az emberek. Pedig azt hittem,hogy egy ilyen nagy városban mindenki siet, megy a dolgára. De nem. Akiktől útbaigazítást kérünk szívesen segít, sőt volt,hogy miközben néztük a térképet valaki magától odajött, hogy mit keresünk.
Biciklizés:
Ez nagyon jó volt. :) Jó bicókat kaptunk, nem is a leggagyibbat, mert azok már nem voltak benn. Adtak zárat és térképet is, hogy merre érdemes menni. A folyó mentén ment a bicikliút. Nagyon szép volt. Ezáltal időt és energiát is spóroltunk, hisz nagyon sok helyen jártunk, ahova gyalogosan úgyis elmentünk volna. Ilyen a Wall Street. Ezennel visszavonom a kijelentésem, miszerint nem magasak az épületek. Hisz távolról nézve valóban nem tűnnek olyan nagynak. De ha alattuk állok és felnézek, akkor erősen meg kell tornáztatnom a nyakam. :)



Wall Street

Wall Street

Wall St.


Manhattan Bridge



Egy McDonald's mellett haladtunk el. Vettünk sajtburgert későbbre.  Visszamentünk a folyóparti bicikliútra. Egy kikötőben azonban ismét megszakítottuk utunkat. Meglestük a hajókat. Észrevettük, hogy egy cégnek, amelyikre a NY Pass érvényes itt van az irodája. Foglaltunk is jegyet egy másnapi esti vitorlás hajóútra.
Innen már jól látszott a Brooklyn Bridge. Pont felújítják az egyik felét, így állványok látszódnak a képeken,  a fene.  
Először azonban a  Manhattan Bridgen mentünk át Brooklynba. Érdekesen ment a bicikliút. A kocsi sáv alatt, ilyen 2 emeletes híd volt.


Brooklyn Bridge

Gyönyörű. :)



A Pier 6 felé vettük az irányt. Itt egy nagyon jó kis park van, játszótérrel. Kár, hogy már nagyon vagyunk hozzá. :) Itt megettük a hamburgerünket, majd elindultunk visszafelé.



Ha már választanom kéne, én inkább laknék Brooklynba, mint Manhattanbe. Ez nyugisabb, hangulatos utcákkal és tűzlétrás házakkal. Az út két szélén lehet parkolni kocsival. Azt hiszem, Manhattanben nem láttam ilyet.  No persze, ez még csak az első napunk itt. :)
A Brooklyn Bridgen mentünk vissza.  6:30-ra kellett visszavinni a bicókat. A híd nagyon tetszett. Ott állni a pillérek alatt nagyon hangulatos volt.   
Mivel még volt időnk egy folyó mellett egy kis parkban megpihentünk.  




Már gyalogosan megnéztük a Bull Statue-t.  Ez is híres, de, hogy miért...? Csak egy átlagos szobor. Millión fényképezték, oda se tudtunk jutni mellé.


Ez volt az első napunk, még lelkesek voltunk, tehát tervbe vettük az Empire State Buildinget. Ide mindenképpen este akartunk feljönni, mert a Top of the Rock is tervbe van, ahova nappal megyünk.
Az ESB-ben van a NY Skyrid. Röpke 40 dollar lett volna a kártya nélkül. Én nem nagyon szoktam kritizálni ilyen dolgokat, de ez szar volt. xD Rosszul is voltam benne, semmi nagy szán nem volt benne. NY-ot mutatta be a levegőből. közben néha bedurvult, de gagyi volt.
Akkor most jöhet az ESB.  Illetve előbb a többórás sorbanállás. :S  Azt hittem este kevesebben lesznek, mint napközben. Erre apa mondta, hogy napközben lehet még ennél is többen vannak.  Lehet már fáradtak voltunk, de ezt rosszabb volt kivárni, mint a Szabadság szobrot. Fenn is tömeg volt, de azért sikerült mindig odajutni a széléhez.  Valószínűleg este nem olyan félelmetes, mint világosban. Lenézni viszont durva volt.  
Chuck pont itt várta Blairt a Gossip Girl-ben.  És az itteni kukába dobta ki a virágot, mikor ő nem jött el.
Láttunk repülőt, és eszembe jutott a WTC. Hogy mi lenne, ha most belénk jönne. Ilyen magasban mihez tudnék kezdeni. Ekkora tömegben. Semmit. Félni is kezdtem.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése