2011. július 17., vasárnap

Biciklizés


Ez a nap az eddigi legjobbak között van. Eddig azok voltak a legjobbak, mikor hamar felkeltünk és nem volt tömeg (lásd Top of the Rock), illetve a  biciklizések.
 Imádok biciklizni. Várost nézni pedig kifejezetten jó vele, mert nem fáradok el, úgy,mint gyalog és kevés idő alatt sok minden meg lehet nézni.
Tehát ma a korán kelés és biciklizés is megvolt, talán ezért is volt ilyen jó ez a nap. :)
Jaa és direkt mára terveztük be a bringázást, mert szép időt írt az Internet. Reméltük,hogy látjuk a GG hídat egyszer köd nélkül is. És gyönyörű, napsütéses idő volt egész nap. :)
A Lombrd Streetnél (Crookidest Street) kezdtünk. Tegnap a sofőr azt mondta,hogy itt több órás sor szokott kígyózni,hogy lehajtsanak rajta a kocsival. Nos, hála a korán kelésnek, csak mi voltunk. De tényleg. :) Oké utánunk jöttek még páran, de sorban állásról szó sem volt.
Tehét a Lombard Street a legkacskaringósabb utca a világon. Legalábbis sokan ezt hiszik, de ez nem igaz. Tegnap a busz sofőrünk mondta, hogy melyik, de már nem emlékszem. :S
Lombard Street

Ezután vettük fel a biciklit. Apa betette az övét a kocsiba és úgy elhajtott egy egész napos ingyenes parkolóhoz. Mi szintén odamentünk, csak biciklivel.
Nem értem mért ingyenes ez a parkoló, mert egész közel van a GG hídhoz, tök jól rálátni.  Máshol meg 30 $ kérnek egész napos parkolásra. :O
Innen megkezdtük a bicikli túrát. A város híres arról, hogy bicikli barát. Mármint a bicikli utakat tekintve. Viszont egész San Francisco dimbes-dombos, ami megnehezíti a dolgunkat, de még így is jobb, mint gyalog. Meg nem mentünk olyan sok helyen dombra.
Eltekertünk a Palace of Fine Arts-hoz, ami szintén nagyon szép. Van előtte egy tó és szökőkút is. Pont valami reklámfilm szerűséget forgattak. Valószínűleg egy kutyakaja reklámét. Néztük egy darabig, majd eljöttünk.

Forgatás

Palace of Fine Art

Az óceán mentén tekerve végig kilátás nyílt a hídra, míg nem el nem értünk a lábáig, ahol rengeteg pad volt asztalokkal piknikezni. Itt megettük a szendvicseinket.  Közben nem bírtam betelni a híd látványával. Végre láthattam köd nélkül. Nagyon szép volt.
Eddig nem is tudtam, hogy híd mániás vagyok, de a Brooklyn híd és ez is nagyon bejön. Kedvenceim itt Amerikában.

Piknik a GG híd alatt

A cél az volt,hogy átbiciklizünk a hídon. Ahogy közeledtünk, egyre jobb képeket lehetett csinálni és egyre szebb volt a kilátás. Végül elértünk ahhoz a ponthoz,ahol mint utólag kiderült tegnap megállt a busz. Ez egy híres hely, ahol a híd tervezőjének a szobra áll. Tegnap akkora volt a köd,hogy nem is vettük ezt se észre.





Ekkor eljött a várva várt pillanat,hogy átbiciklizzünk a túlsó oldalra. Néhány helyen megálltunk,hogy nézelődjünk. Valami fura állatot pillantottunk meg a vízben. Úgy ugrált ki a vízből, mint egy delfin, de valószínűleg csak egy nagy hal volt.

A híd túlsó feléről egy kilátó pontból is körülnéztünk, majd elindultunk visszafelé.  Még tervben volt a Painted Ladies, mert igaz,hogy tegnap láttuk a buszból, de akkor csak néhány másodpercig volt alkalmunk megnézni. Pedig ez is San Francisco nevezetessége. 6 lánytestvér háza egymás mellett a Viktoriánus korból. Mellettük pedig a szüleiké, ami kicsit eltér a többitől.
A Golden Gate Parkon keresztül jutottunk oda. Kívülről megnéztük a botanikus kert épületét. Bence itt is talált magának egy mókust. (Már kezd elegem lenni belőlük. Mindenhol ott vannak, Bence pedig a 100. mókust is érdekesnek találja és várja,hogy odamenjen hozzá. Közben pedig szólongatja, hogy Móókuci. Elég vicces igazából. Már cukkoljuk is miatta.)
Pálmafa nem = a meleggel. :)


Botanikus Kert kívülről


Mókuci

Ezután megérkeztünk a Painted Ladies-hez. Az előtte lévő Alamo Square-ről jól rájuk látni. Rengetegen pihentek a domboldalon. Voltak festők és kutyások is. A kutyáknak külön ivó csap volt a földön. Érdekes,hogy az működött, de a felette lévő, ami az embereké az nem. xD
Ekkor úgy döntöttünk,hogy mindent megnéztünk biciklivel, amit akartunk, tehát le is adtuk.

Painted Ladies
Fáradtan egy domb után


Ahogy kocsival mentünk hazafelé még megálltunk azon az utcán, ahol a cable car megy. Pont el volt akadva az egyik, így tudtam jó képeket csinálni róla az Alcatraz-zal a háttérben.

Cable car az Alcatraz-zal

Otthon megint kisétáltunk a partra szörfösöket nézni.

Isteni sajttorta. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése