2011. július 12., kedd

Washingtom DC 2


Ma indultunk el legkorábban, hogy parkolót találjunk, ami szinte lehetetlen napközben. Ki korán kel, aranyat lel, hisz nagyon közel a Fehér Házhoz találtunk is egyet. Azonban itt Amerikában minden városban a legtöbb parkoló bizonyos órára szól. Mi egy 2 órás parkolóba álltunk.  A térkép segítségével könnyen boldogultunk. Mindenről tudtuk, hol van.
A Fehér Háznál kezdtünk.  Annak is a hátuljánál.  Az elejéhez és be az épületbe előre foglalás kell. Épp ezért a tüntetők is mindig itt a hátuljánál állnak. Most is volt egy. Transzparensekkel ült csöndben.


Egy Starbucksba bementünk WC-zni. :)
Egy parkon keresztül haladtunk. A Washington Monument mellett haladtunk. Majd meg is érkeztünk a Lincoln emlékműhöz.  Itt Abraham Lincoln óriási ülő szobra van.  Nekem erről mindig Lou élete jut eszembe, ami egy mese. Mert tisztán emlékszem egy részre ami itt játszódott. :) Az épületen fel vannak tüntetve az államok nevei. 

A Washington Monumenthez indultunk. Menet közben volt egy koreai szobor emlékhely. Apának nagyon bejött. Láttunk még szép szökőkutat is. A híres cseresznye fák sajnos nem most virágoznak. Azért a fákat láttuk a tóval.

És végre elérkeztünk a Monumenthez. Itt lehetett jó ugrós képeket készíteni.  Anyával is ugrottam, de ő nem ugrik magasra. xD
Ezután visszamentünk a kocsihoz a 2 órás parkoló miatt. Megint bedobtunk pénzt 2 órára. Ezúttal a másik irányba indultunk el a Capitoleumhoz. Menetközben végig két oldalt múzeumok.  Kimerülve megérkeztünk a célállmásunkra. Egy tó  áll előtte. Nagyon szép.  



 
Majd vissza a parkolóhoz. Megéheztünk.  Tegnap egy kajálda mellett álltunk meg, ahol mindenfélét lehetett enni. Nem volt messze a mostani parkolónktól, ezért úgy döntöttünk odasétálunk. Ismét dobtunk a parkolóórába pénzt.
Végül a kínai mellett döntöttünk. Fincsi volt, de nagy adag. Nem is bírtuk minden megenni, ezért elvittük.
Vissza a kocsihoz. Upsz... Megbüntettek. :S  De mért? Hisz volt jegyünk. A büntetés ára 25$ nem volt annyira nagy ezért csak kicsit borultunk ki.  Már vissza kellett indulni New Yorkba, ezért nem nagyon foglalkoztunk vele. De pont láttunk egy parkolóőrt. Ahhoz odamentünk megkérdezni mi van. Erre ő kioktatott, hogy hiába volt jegyünk, nem szabad ott állni 2 óránál tovább. Át kell állni máshova. Olyan udvariatlan volt, hogy nem akadékoskodtunk tovább.  Eldöntöttük, hogy majd odaadjuk a pénzt a kocsi kölcsönzősnek és ők kifizetik.
A kölcsönzősök bepróbálkoztak egy karccal. Azt mondták mi csináltuk. Mi azonban nagyon határozottak voltunk. Mondtuk, hogy ott volt, és hogy le is kamaeráztuk. (A kamera azonban rossz, a felvételek nincsenek meg, ezért ezzel semmire nem mentünk volna, de ők ezt nem tudják) Nagyon meglepődtek, hogy meg van felvételen, ezért nem akadékoskodtak tovább. De azt mondták, hogy nekik ezt jegyzőkönyvbe kell venni, ezért töltsünk ki egy dokumentumot. Azonban nem kell fizetnünk semmit, mert a biztosításunk fedezi. Nem hittünk nekik. Mondtuk, hogy nem mi csináltuk, nem beszélünk jól angolul és nem töltünk ki semmilyen dokumentumot. Végül ennyiben hagyták.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése