2011. július 27., szerda

Universal Studio


Hmmm, nem számítottam rá, hogy eljön ez a nap: apáék élveznek egy vidámparkot. :) Oké, a Universal Studio nem teljesen vidámpark, de azért annak is lehet nevezni.  Már nyitásra ott voltunk. Egy 40 perces studio túrával kezdtünk, mert később erre a legnagyobb a sor.

Ez a harmadik studio túra amin voltunk. Menet közben én kicsit féltem is, mert apa mindig szóvá teszi, hogy mennyire szarok ezek. Ezért is lepődtem meg, mikor a végén mondta apa,hogy ez tetszett neki és, hogy menjünk majd később még egyszer.  Azzal magyarázta, hogy igaz, hogy nem érette mit mondanak, de végig volt valami érdekesség, amit nézhet. Az út mentén film részletek, amiket látott.
Itt van a világ legnagyobb 4D-s élménye a Kin Kong.  Rohadt jó. Mellettünk óriási vásznon csatázott egy tirex Kin Kong-gal.  Közben többször ránk köptek. Akkor ilyen víz jött ránk. Tiszta gusztustalan. xd
Tovább menve a cápa támadt ránk. Majd a Született Feleségek utcájába a

Wistoria Lane
-be csöppentünk. Full olyan, mint a filmekben.  A Grincs díszlete között és áthajtottunk. A Motelnél egy ember hullát cipelt a kocsijába, majd megtámadott minket. 








Hamar elrepült a 40 perc. Utána sorban haladtunk a többi dolgon. A Simson Ride következett. Ez volt életem legjobb 4D-je. Egy kocsiba ültünk be, ami 8 személyes volt. (elől-hátul 4)A kocsi végig ugyanott áltt, csupán azon a helyen mozgott, de olyan volt, mint ha haladnánk. A képernyő előttünk oldalirányba is kiterjedt. Akármerre néztem nem lehetett semmi nem oda illőt látni.
A Múmia hullámvasút a legdurvább a parkban, de nekünk meg se kottyant.  Nagyon gyorsan haladt a sötétben, több bedőlés is volt és ugyanazt csinálta visszafelé is, háttal, ami egy új élméény volt.  Apa is fel szállt, majd mondta, hogy neki ez a max, amit elbír viselni. Anyát nem sikerült felcsalni.
 A Jurassic Park vizes következett, amiről mindenki csurom vizesen szállt ki. Mintha a zuhanyból léptek volna ki.  Végig  dinók vannak, akik köpik rád a vizet.  A menet végén jön a nagy lejtő. Órisit zuhan és mindenki vizes lesz.  Jöttünk rajta még egyet, ezúttal anyáékkal.


 

Megnéztük a park összes show-ját. Mind nagyon jó volt. A színpadi effektes-ben belepillanthattunk, hogy csinálják a film trükköket. Ezeket az önkéntes jelentkezőkön mutatták be.   A 2 műsorvezető nagyon humoros volt.  

Állat show: Ezek után ciki, hogy a Dinát alapvető dolgokra nem tudjuk megtanítani. Itt macska, kutya, papagáj, galamb, disznó, csirke, kakas, egér, majom, minden be volt tanítva. Szórakoztató műsor volt. Itt egy 4 év körüli kislány ment ki, mint volunteer. A galamb vmit elrontott és a keze helyett a fejére szállt.
 
Vízes show:  Water world- show: Nem sok kedvem volt menni rá, mert ilyesmin voltunk Olaszo-ban is. Igaz, az tetszett, de minek 2 ugyanolyat megnézni? A többiek viszont menni akartak, így mind megnéztük. Nem bántam meg. Sokban hasonlított az Olaszo-shoz, de voltak más elemek is benne. Már a legelején akik a vizes zónába ültek, azokat lefröcskölték. A későn érkezőkre szintén vödör vizet locsoltak. :D Jaa, és még abban is különbözött, hogy itt egy repülő is becsapódott a vízbe.
Shrek 4D:   Nem volt nagy szám. Apa szerint valahol már láttuk ugyanezt, de ez hülyeség.
Eután különváltunk anyáéktól. Ők megint elmentek a studió tútára, mi pedig a Múmia hullámvasutat céloztuk meg. Mentünk rajta kettőt. (egyet  a single rider-ben). Utána még a Jurassic Park-on is mentünk. Csurom vízesen szálltunk be a kocsiba és indultunk haza.


Studio túra

Studio túra

Láttuk Jey Leno-t.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése