2011. július 16., szombat

Hajós + buszos városnézés


Ma egy hajós túrára mentünk, ami átvisz a Golden Gate Híd alatt. Látni róla az egész várost és az Alcatrazt is. Sőt meg is kerülte a szigetet. Kaptunk egy kis fülhallgatót, ami folyamatosan beszélt a nevezetességekről. Sok érdekeset mondott, de nem figyeltem végig. xD
Az Alcatrazból nem lehetett megszökni. Akik ki is jutottak az épületből, azokat vagy a cápák eszik meg, míg átúsznak a túl partra vagy egyszerűen megfulladnak.
Ez azért is érdekes, mert most már évente megrendezik az Alcatraz úszást, vagyis, hogy a San Francisco-i partról átúsznak a szigetre. Ezt mindenki túléli. :)
Egyetlen egy szökés járhatott sikeresen. Egy testvér pár megszökött a börtönből és azóta nem hallottak felőlük. A holttestüket nem találták meg később a vízben.
Al Capone is itt raboskodott.
Alcatraz



Alcatraz
A hajós út után az Aquariumhoz mentünk. Itt simogattunk rájákat. :)

A Pier 31-en sétálgattunk. Itt rengeteg étterem és bolt van. Mi azonban a fókák miatt jöttünk ide. Sajnos ebben az időszakban a többségük nincs itt, mert elmentek szülni, de azért így is volt pár fóka, akik ott fetrengtek. Más évszakban olyan sokan vannak,hogy fel sem férnek egymástól a dokkra.


Ezután egy buszos túrára foglaltunk helyet. Anyáék elmentek,hogy átálljanak a kocsival, mi Bencével pedig ott maradtunk ahonnan a túra indulni fog, hogy jó helyet foglaljunk. A túra viszont csak nem kezdődött el. Már apáék is rég visszaértek és az indulási idő is eltelt, de még mindig semmi. Már hatalmas sor gyülekezett mögöttünk. Még jó,hogy mi ott maradtunk Bencével, így jó helyünk lesz.  Mint kiderült a forgalom miatt késett a busz. Sebaj, lényeg, hogy itt van. A tetőn foglaltunk helyet. Én Bencével az első sorban így előre is jó kilátás nyílt. Apáék mögöttünk ültek.  A túra az összes nevezetességhez elvitt. Közben a soför végig beszélt. Emlékezetből felsorolok egy párat. Láttuk a Union Squaret, Painted Ladiest, Central Hall, Alamo Squaret, Bay Bridget és San Francisco legmagasabb épületét is, ami háromszög alakú. Áthajtottunk a Chinatownon és a környéken ahol a sofőr szerint a  legtöbb csöves él. xD Hát, tényleg voltak fura arcok.. :)
A Golden Gate Parknál volt egy megálló, ahol ki lehetett szállni pisilni. A híd csak pár méterre állt tőlünk, de semmit nem lehetett belőle látni az óriási köd miatt.
Mondják is, hogy ahogy Chicago a szelek városa, úgy SF a ködé. Bár szerintem a szélé is lehetne, hisz az is rendesen fújt eddig. Na mind1.
Tehát a Golden Gate Park egy óriási park. xd A sofőr mondta, hogy  a legnagyobb mesterséges park a világon. Erre odasúgtam Bencének, hogy a Central Parknál tuti nem nagyobb. Épp hogy ezt kimondtam a sofőr ki is emelte,hogy bizony még annál is nagyobb. És valóban. Utána jártam azóta a neten is.

Chinatown

City Hall




Painted Ladies


Anya hamarabb leszállt a buszról,hogy odaérjen a kocsihoz, aminek lejár a parkolási ideje. Végül mi is időben odaértünk, de így biztosra mentünk.
Mielőtt hazamentünk még mentünk egyet a cable car-on.  Hogy elkerüljük a sorban állást egy kevésbé népszerű helyen szálltunk fel. Ide azonban kocsival mentünk és parkoló nem volt. Tehát apa követett minket kocsival, így ő nem próbálta ki milyen is. Pedig jóóó volt. :) Anya félt rajta. Igazából ha egy dagadt nő áll melletted és nem pont te előtted van a kapaszkodó, hanem valakin át kell nyúlni, akkor tényleg para. A kocsik egész közel vannak hozzád.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése