2011. július 24., vasárnap

San Diego: Homokvárépítő verseny + Balboa Park


Irány San Diego! :)  Amúgy is tervbe volt, hogy leutazunk ide, hisz szép város, de amikor megtudtuk, hogy itt lesz a nemzetközi homokvár építő verseny, akkor már semmi kétség sem volt efelől. 190 km-re fekszik az a hely a házunktól, ahova mi mentünk. Korán indultunk és 9-10 körül már oda is értünk. A parkolóhely találás komoly feladatnak tűnt, de nekünk valahogy mindig szerencsénk van ezzel. A helyi lakosok 20 $-ért árulják maguk előtt a garázs bejárót, annyira nem találni helyeket. Nekünk ingyenesen sikerült parkolni, nem is olyan messze a céltól.
A part mentén sétáltunk végig, egészen addig ahol már elkezdték a munkálatokat. A házak és a part között csupán 10-15 m van.  Elfogadnék itt egy házat. :)
Érdekes volt nézni, mennyi felszerelést hoztak csupán homok várat építeni. Persze érthető. Ezek itt tényleg profik. A nyeremény pedig nagyon sok pénz.  Lapát, szívószál, vödör, medence, döngölőgép, napernyő, flakon, hordó, fa deszka: ez mind a felszerelést képezte. Voltak akik egyedül próbálkoztak vagy párban, de legtöbben csapatostul indultak.  Nem tudnék dönteni, hogy ki nyerjen, mert nagyon sokan megérdemelnék a győzelmet.
A házak ilyen közel vannak az óceánhoz


Az apróbb munkálatokat szívószállal csinálták



Idő közben felmentünk a partról sétálni az árusok között. Itt rengeteg helyen ingyen osztottak cuccokat. Ezt a hosszú sorról lehetett tudni. Mi is beálltunk. Kaptunk/nyertünk pólókat és tollat is.  Az egyik póló pont fehér és rá van írva, hogy California. Jó lesz majd tesi pólónak. :) Egy helyen be kellett találni egy labdával az pohárba és csak akkor nyertél vmit. Egyikünknek se sikerült, mint ahogy a legtöbb embernek.
Később visszamentünk a kocsihoz egy kis időre. Ha 10-en nem szólítottak meg a kocsiból, hogy megyünk e el, akkor egyen se. Mind a parkolóhelyünkre pályázott. xd  Majd legközelebb hamar kelnek fel. :P
 
Bence dob az ingyen dolgokért. :)

2-kor kellett befejezniük a szobrok építését.  Elvileg 4-ig lehet őket megtekinteni az dagály miatt. Gyakorlatilag jóval hamarabb tönkrementek.  Annyit dolgoztak vele, olyan jól sikerültek és 1 óra alatt a hullámok áldozatai lettek. Kár értük. Mi még időben végig sétáltunk és láttuk őket készen. Visszafelé úton már térdig érő vízben gyalogolt a sok ember és úgy nézte a szobrokat. Vicces volt.


Nagy volt a tömeg


A hullámok tönkreteszik a remekművet

Ezután a San Diego városát fedeztük fel. Kocsival végig mentünk a gázlámpás negyeden, majd a Balboa parknál leparkoltuk a kocsit. Itt sétáltunk. Gyönyörű épületek voltak, ilyen mexikói, spanyol stílusúak. Apa mondta is, hogy most már nem is kell elmenni Spanyolországba.  xd  Láttuk a Botanical Garden és Museum of Man épületét is. Besétáltunk egy aranyos, kis térre. Itt művészek áruit lehetett megvenni. Hangulatos volt.
Egy bűvészt is néztünk egy ideig. Nem sikerült rájönni a trükkjére...
A Palm Canyon-ban is sétáltunk, de épp valami felújításon esett át, így nem volt valami nagy durranás


Museum of Man

Botanical Building





Hangulatos, kis tér

Séta a Palm Canyon-ban

Jaa, már előzőleg olvastam egy blogban, hogy van a parkban magyar ház. Próbáltuk megkeresni a térképen, de nem találtuk. Erre gyalogolunk a kocsihoz, már egész közel jártunk mikor egy olyan részre értünk, hogy házak voltak. Mindegyik valami ország háza volt.pl Ukrajna, Lengyel, Román, Német, stb. Na ekkor mind különváltunk, hogy versenyezzünk, ki találja meg először a House of Hungary-t. Éééés apa meg is találta. :) Már késő volt, így zárva állt, de azért képet csináltunk előtte.
Magyar Házzal


Ezután indultunk haza.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése