2011. július 15., péntek

"Jerry Tour"



Ma a szállásadónkék vezettek körbe minket San Francisco-ba. Az ismerősüktől kölcsön kérték a kocsijukat, mert az 8 személyes. Így mind a 6-an együtt tudtunk menni. Jerry és June  nagyon jó fejek voltak.  Jerry alaposan megtervezte az utat, hogy mit fogunk megnézni, merre megyünk.  Történt egy vicces eset: mondták, hogy készítsünk szendvicset, mert sokáig leszünk. Mondtuk, hogy nincs miből, majd veszünk valamit. De ők mondták, hogy ne aggódjunk, nekik van itt. Belementünk. Erre kiderült, hogy amire ők gondoltak, hogy van, azt mi már megettük előző este. Vicces volt. xD
Először a Bart állomást mutatták meg, ami kb. 15 perc a háztól kocsival. Ezután irány a Twin Peaks. Innen elvileg be lehet látni az egész várost. Már ha éppen nincs köd, úgy mint nekünk. Tehát nem volt szerencsénk.


A fő úton haladtunk tovább. Majd a Union Square-n kiszálltunk. Itt körbenéztünk kicsit. Művészek festményeit lehet megvenni. Láttuk a cable car fordulóját. Nagyon sok ember várt rá. Legalább 1 órás sor volt.

Innen a Fisherman's Wharf mellett haladtunk el. A Golden Gate híd lábához mentünk. Az itteni erődbe bementünk. Bent a katonák régi alvóhelyüket lehetett megnézni. Fentről pedig jól látszott a város, az Alcatraz és maga a GG híd is.





Ezután egy nagyon érdekes helyre mentünk. A graffiti művészetét csodálhattuk meg.  A bevándorlók készítik ezeket. A város támogatja. Mindegyinek meg van a saját története.



A Jerry túra itt véget ért. Még hazavittek minket és a kocsiból megmutatták a közeli boltot.
Este még leugrottunk a közeli óceán partra. Itt a szörfösöket néztük. Rajtunk több réteg ruha volt és így is fáztunk, ők meg a vízben szörföztek. Igaz volt rajtuk ruha, ami sokat segít, de az arcukat és hajukat nem védi meg a víztől.

Jaa. Van macskájuk, akit mi etetünk. Nagyon félős. Ilyen fosós macskát még nem láttam. Mikor ott voltak a gazdái, akkor sem mert odajönni, sőt a házba se maradni.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése